7 nov. 2008

read and learn - putina educatie pt neciopliti

1. pentru barbatii aia tampiti care nu stiu ca ei trebuie sa intre primii intr-un restaurant, bar club etc...here is a HINT! BARBATUL INTRA PRIMUL domnilor. Nu, nu e un gest de politete in a ne deschide usa ca sa intram noi primele. E mai degraba prostie ca ati ajuns la varsta asta si nu ati aflat care sunt regulile. De ce trebuie sa intre primul barbatul? va propun o carte de bune maniere..sau internetul si o vi se ia valul de pe ochi.

2. tot pt barbati...coborati voi primii din autobuz si dati-ne mana, la fel , urcati voi primii si dati-ne mana. Nu am intalnit decat un singur barbat care stie ca trebuie sa faca asta iar pe ceilalti am incercat zadarnic sa ii invat (cu argumentele de rigoare bineinteles) -ei tot o tineau pe a lor.

3. Pt cei cu resturi de mancare intre dinti imi pare rau sa va sochez, dar nu e nimic mai nepotrivit decat sa va scobiti cu scobitoarea ( facand totul secret acoperind cu mana ca sa nu se vada ce se petrece dedesubt). Iti iei frumos scobitoare si te duci la baie.

si 4. Traim intr-o lume in care lumea arunca pe jos. Stau si ma intreb...oare doar eu am fost atenta la ce imi spunea doamna educatoare? doar eu am ascultat sfaturile de la TV in care se spunea sa pastram curatenia? oare astia care arunca pe jos si-au pus vreodata problema ca e urat ce fac? oare lor le place sa vada hartii, ambalaje, pachete de tigari pe jos, in iarba, in rondurile de flori? sau oare sunt atat de nesimtit incat nici nu observa?

5. ce face romanul cel mai des? INSISTA. Vrei o prajitura? nu multumesc. Dar hai mai ia! dar nu, multumesc. Hai ca ma supar, te rog mai ia! nu, nu. chiar nu mai vreau.
Eu nu insist. Eu nu refuz de rusine, daca vreau sa iau prajitura iau, nu mi-e rusine, dar daca refuz inseamna ca nu vreau si nu pt ca sunt timida. De aceea eu nu insist cand servesc pe cineva. Intreb o data. Daca omul nu vrea nu mai insist. Desi poate romanul taranoi se asteapta ca eu sa insist si ma va gasi ciudata, deviata, zgarcita sau mai stiu eu cum, pt ca eu nu am insistat

6. ce mi se mai pare deplasat? cand cineva se mira de mine...FATAAA, ce slaba esti! mai ingrasa-te si tu! (si de la cine aud asta? de la toate strambele si uratele, dar eu am bunul simt sa imi pastrez parerile pt mine si sa incerc sa privesc dincolo de aparente). Cum ar fi sa ma apuc sa zic si eu FATAA, ce te-ai ingrasat! vai dar ce rau arati azi! Mi-a zis un coleg mai necioplit (in nenumarate randuri) ca vai ce groaznic arati, ce-ai patit...sau ...ce rau arati esti cam icterica (asta pt ca eu nu arat prea bine in lumina de neon, ma face verde la fatza). In fine, eu finuta cum sunt nu am zis nimic plus ca am ramas masca (mereu raman perplexa in astfel de situatii) dar puteam sa ii spun si eu vreo cateva dar eu am fost bine crescuta si inca nu mi-a intrat in cap ideea ca daca nu ma fac a dracu ma ia lumea de fraiera.

pe zi ce trece realizez ca Romania e plina de prosti si neciopliti si ignoranti. Oamenii politicosi si bine crescuti sunt o specie pe cale de disparitie. Nu stiu de ce s-a ajuns aici. Simt ca nu mai exista ordine si disciplina si fiecare are impresia ca lui i se cuvine totul. Pai ca sa primesti trebuie sa si dai ceva in schimb. vrei respect? pai respecta si tu! Vrei statuie? go fuck yourself!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiam faza de la 2.

Multumesc mult cory...de acu inainte o sa ma urc sus si o sa cobor jos si o sa intind mana la doamna mea :X

Anonim spunea...

spre mare mea rusine, faza cu atutobuzul chiar n`o stiam, insa nici nu ma mir pentru ca la noi , la cat de aglomerate sunt aceste mijloace de transport in comun, ma indoiesc ca ar putea fi respectata aceasta norma morala :(
bine ai zis tu candva ca semanam foarte mult :D si pe mine ma scoate din sarite sa vad cate un magaroc care mananca seminte pe strada , sau sa`l observ cum isi decojeste tacticos banana ( nu pe aia din pantaloni, nu nu , dar nici multe nu ar mai avea :D ] si in secunda urmatoare o arunca in cel mai fain si mai mare rondou de flori, cu toate ca el, BOU` din mediul rural, se afla la 5 m de un cos de gunoi
multi mi`ar zice "ce te agiti, dragaaaa, ca astea`s degradabile" . . . da da, desteptu` pamantului, da` cu pet`urile sau cu pungile de snacks`rui cum morti mai sta treaba ? si ele se degradeaza la Anu si LMA X(
ma mai dispera prezervativele folosite aruncate pe strada, tampoanele folosite de catre purtatoarele sexului frumos [ ca sa nu zic "sexului SANGEROS :))] saaaaaau pampersurile de copii cacaciosi :|
deja am luat`o pe aratura..ar cam fi cazul sa ma opresc si sa nu mai pomenesc de flegme, gume intinse pe sub mese la restaurante si etc etc etc . . .
i`m sure you`ve got my point :D

cory spunea...

@buddhalova: asa sa faci ;) nu neaparat pt ca asa zice regula ci pt ca noi chiar avem nevoie. Scarile de la autobuz, tren etc sunt destul de incomode si nu ne strica o mana de ajutor :)

@ alex'andra: si eu vad prezervative pe jos. Scutece in schimb nu am avut inca ghinionul sa intalnesc :))
Si ca ziceai de flegme...in "pe aripile vantului" scria acolo ca existau scuipatori, special pt barbati, pt ca ei mestecau tutun si li se mai umplea gura de diverse secretii :))

Anonim spunea...

^ le`as umple yo gura cu ceva :)) nu de alta, da`n zilele noastre nu mai mesteca "Astia" tutun :P si sa nu cumva sa se plictiseasca :))

Unknown spunea...

Si eu ii urasc pe smecherosii astia care arunca gunoaie pe strada..si unde mai pui ca sunt si multe pitzipoance care arunca gunoaiepe jos..tampoane, absorbante, pempersi si altele...

Sunt andreya(rosablu)..vad ca nu merge sa las comentarii prin wordpress. :|

Anonim spunea...

hahaha ..
frumos scris, prea adevarat :)
ptr partea masculina care ati citit acest blog si ati tresarit subit :) cumva in mintea voastra s-a nascut o intrebare? hehehe .. welcome to reality ;)